Alkmaarse studenten ontwikkelen duurzame verrekijkertas

Het broedseizoen begint er weer aan te komen, waarbij vele vogelaars er fanatiek op uit gaan om vogels te kijken met een verrekijker. Pim Korver, Jasper de Groot, Justin Nijholt en Mike ten Have uit Alkmaar, samen met Aidan Heddes uit Nieuwe Niedorp bedachten in samenwerking met Cameraland “De Spotter”. Dit product is ontwikkeld om de vogelaar te helpen met het beschermen van zijn of haar verrekijker, doormiddel van de ultieme tas die de verrekijker beschermd. Het is dus een verrekijkertas, die gemaakt is uit een restproduct en geproduceerd wordt door personen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij zijn vijf enthousiaste studenten, die samen met Hogeschool Inholland Alkmaar, stichting Jong Ondernemen en BDO-accountants, de uitdaging aangegaan zijn om een duurzaam en innovatief product te ontwikkelen. Het team is multidisciplinair, waarbij Pim Korver, Jasper de Groot en Aidan Heddes technische bedrijfskunde studeren, en Justin Nijholt samen met Mike ten Have werktuigbouwkunde studeren.

We zijn tot dit product gekomen, nadat Cameraland zo behulpzaam is geweest om met een huidig probleem te komen. De medewerker aldaar kwam met het probleem dat er in de huidige situatie geen innovatieve, duurzame verrekijkertas op de markt is die daarnaast ook valbestendig is. Met dit probleem zijn wij aan de slag gegaan, waarbij De Spotter het resultaat is.

Het product is innovatief, aangezien de tas oprolbaar is. Hierdoor beschermt de tas nagenoeg elke afmeting verrekijker, terwijl de tas compacter kan worden voor kleinere verrekijkers.

De tas is duurzaam, aangezien de tas gemaakt wordt uit reststukken acryl die overblijven bij het snijden van bootdoek en zonwering. De kwaliteit van deze reststukken zijn optimaal, en krijgen in de vorm van De Spotter een tweede leven.

Productie vindt plaats bij Het Werkatelier te Hezingen, Overijssel. Hier worden mensen begeleid met afstand tot de arbeidsmarkt. Met het produceren van De Spotter worden deze cliënten betrokken in de maatschappij, en wordt het product geproduceerd op een verantwoorde manier.

Naast Hogeschool Inholland worden wij begeleid door ondernemer Stan Klaassen en BDO accountant Tanja Jonker. Op de website www.spotterverrekijkertas.nl is de Spotter te koop voor €49,95. Daarnaast zal het product binnenkort beschikbaar zijn bij zowel de fysieke winkel van Cameraland in Alkmaar, alsmede in de webshop