Belastingdienst 1-jaar in stadskantoor Alkmaar: “Mensen waarderen het persoonlijke contact”

Hebt u vragen over belastingzaken of toeslagen? Bijvoorbeeld omdat uw persoonlijke situatie is veranderd? Deze week viert de Belastingdienst het 1-jarig bestaan van het steunpunt in het stadskantoor van Alkmaar. Inwoners uit Alkmaar en brede omgeving vinden het prettig om er persoonlijke hulp te krijgen met hun belastingzaken of toeslagen.

Persoonlijke uitleg in het steunpunt

Medewerker Ingrid Wester-Briefjes van de Belastingdienst ziet dagelijks dat burgers het persoonlijk contact waarderen. “Dat geeft hen een rustig gevoel. Voor het aanvragen van toeslagen laat ik dan zien wat het maximale bruto jaarinkomen en eigen vermogen mag zijn, of ik leg uit hoe je zélf thuis nog een proefberekening kunt maken. Ook vul ik samen met bezoekers op het steunpunt een verzoek in voor een persoonlijke betalingsregeling”, zo geeft Ingrid twee voorbeelden van haar dagelijkse werk op het steunpunt in het stadskantoor aan het Mallegatsplein 10.

Hulp bij belastingaangifte

Over de samenwerking met de gemeente is Ingrid tevreden. “Soms verwijzen collega’s burgers naar ons door, voor wie ik bijvoorbeeld een voorlopige aanslag kan aanpassen aan de huidige situatie. En mensen waarderen het persoonlijke contact, zeker als je dit gezamenlijk kunt bieden. Dit zal de komende tijd toenemen met onze hulp bij de jaarlijkse belastingaangifte.”

Het steunpunt van de Belastingdienst in het stadskantoor van Alkmaar is vier werkdagen per week geopend van 09:00 – 16:00 uur (op woensdag gesloten).

Maak een gratis afspraak via de BelastingTelefoon (0800 – 0543) of online op belastingdienst.nl/contact.