Duitse bestsellerauteur Monika Peetz opent de kaasmarkt

ALKMAAR – De Kaasmarkt blijft onverminderd populair bij Duitse bezoekers. Zij komen graag naar Alkmaar en dat is natuurlijk goed voor de economie. Daarom staat deze kaasmarkt in het teken van de toeristische bezoekers aan Alkmaar. Om die reden luidt Duitse schrijfster Monika Peetz op vrijdag 19 mei de bel om de populaire Käsemarkt te openen.

Monika Peetz werd geboren in 1963 en studeerde Duits, communicatiewetenschappen en filosofie in München. Sinds 1998 woont ze als scenarist afwisselend in Duitsland en Nederland. Haar boeken zijn vertaald en verschenen in 26 landen. Peetz is de auteur van de bestsellerreeks De dinsdagvrouwen. Haar romans over de vijf vrienden waren SPIEGEL-bestsellers en alleen al in Duitstalige landen werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Bergen aan Zee als decor voor roman
Haar nieuwste serie heet Zomerzussen en vertelt het verhaal van vier vervreemde zussen die door hun moeder worden uitgenodigd om hun oude vakantieoord in Bergen aan Zee te bezoeken. Met gemengde gevoelens komen ze aan in het pittoreske dorpje aan de Nederlandse kust. Elk met hun eigen zorgen en gedachten in hun bagage. Waarom roept hun moeder hen bij elkaar?

Signeersessie
Na het luiden van de traditionele bel op de kaasmarkt signeert Monika Peetz zowel de Duitse als Nederlands edities van de Zomerzussen-serie bij Boekhandel van der Meulen, Langestraat 87 in Alkmaar.