Alkmaar / Cultuur / Streekagenda · 25 juni 2024

Evan Bogerd speelt werken van Bach en Sweelinck en nieuwe muziek in de Grote Kerk

Evan Bogerd speelt werken van Bach en Sweelinck en nieuwe muziek in de Grote Kerk

Op woensdag 3 juli start de sfeervolle serie ‘zomeravondconcerten’ in de Grote Kerk Alkmaar. Gedurende de hele zomer bespelen nationale en internationale organisten elke woensdagavond de twee wereldberoemde orgels van de Grote Kerk. Evan Bogerd, stadsorganist van de Westerkerk in Amsterdam, verzorgt op 3 juli de eerste editie.

Sweelinck, Bach en nieuwe muziek
De jonge talentvolle concertorganist Evan Bogerd opent dit jaar de serie zomeravondconcerten. Hij is organist van de Westerkerk in Amsterdam en behaalde eerste prijzen op de improvisatie concoursen te Dordrecht en Linz. Zijn programma omvat naast nieuwe muziek bekende werken van Sweelinck en Bacg. Op het koororgel vertolkt Evan de Estampie van Hans Koolmees naast variaties over Allein Gott in der Höh sei Ehr van Sweelinck en een improvisatie. Ook op het grote orgel laat Bogerd zijn improvisatiekunsten horen.

Kaasmarktconcert vrijdag 5 juli
Gedurende de zomermaanden vindt in de Grote Kerk Alkmaar elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur een gratis toegankelijk Kaasmarktconcert plaats. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op beide orgels. Het eerste concert, op vrijdag 5 juli, wordt verzorgd door stadsorganist Pieter van Dijk. Hij selecteerde tevens de Europese organisten voor de hele serie Kaasmarktconcerten.

Meer informatie en toegangskaarten
Toegang tot de zomeravondconcerten bedraagt € 9 (Vrienden van de Grote Kerk Alkmaar betalen € 8). Kijk voor het reserveren van toegangskaarten en het complete programma op www.grotekerk-alkmaar.nl. De kaasmarktconcerten zijn gratis te bezoeken.

error: Content is protected !!