Extra maatregelen voor voetbalwedstrijd AZ tegen Lazio Roma in Alkmaar

Op 16 maart aanstaande speelt AZ thuis tegen de Italiaanse voetbalclub Lazio Roma in de UEFA Conference League. Er zijn 500 kaarten verkocht en uit informatie van de politie is gebleken dat onder deze supporters een aanzienlijk deel zogenoemde harde kernsupporters zit. Deze staan er om bekend indien geprovoceerd de confrontatie met supporters van de tegenpartij niet te schuwen.

In overleg met de driehoek en met AZ heeft de burgemeester van Alkmaar maatregelen genomen waardoor de verschillende supportersgroepen van elkaar gescheiden moeten blijven. Er is een meeting point ingericht op de Paardenmarkt waar de supporters van Lazio voorafgaand aan de wedstrijd kunnen verblijven.

Er zijn daarnaast twee veiligheidsrisicogebieden aangewezen, te weten het gebied rondom het AZ stadion en het gebied Alkmaar centrum. Dit betekent dat in dit gebied preventief gefouilleerd mag worden. Deze aanwijzing is van kracht van 16 maart 12.00 uur tot 17 maart 2023 01.00 uur. Verder is er extra inzet van politie en cameratoezicht en zijn er stadionverboden van kracht.