Feestelijk concert in Lutherse Kerk Alkmaar op Moederdag

ALKMAAR – Op Moederdag, zondag 14 mei, geeft La Sfera Armoniosa een concert in de Lutherse Kerk in Alkmaar. U hoort dan muziek van Claudio Monteverdi, die op 15 mei 456 jaar geleden geboren werd, want ook dat viert het Alkmaarse barokensemble. Naast muziek van de jarige Monteverdi is er ook muziek van tijdgenoten Kapsberger, Caccini en Quagliati te horen.

De Nederlandse tenor Falco van Loon en de Israëlische sopraan Keren Motseri zijn door La Sfera Armoniosa uitgenodigd als solisten. Beiden blinken uit in het repertoire van de vroege barok en treden op in binnen- en buitenland waar ze lovende kritieken krijgen. Ook waren ze eerder te gast in Alkmaar. Zo zong Falco van Loon vorig seizoen met veel succes op de Hofjesconcerten en maakte Keren Motseri veel indruk met Lecons de Tenebres, afgelopen maart in de Lutherse Kerk. Zij valt nu in voor de eerder aangekondigde Italiaanse sopraan Elisa de Toffol.

Het concert op 14 mei is onderdeel van de Oude Muziekserie in Alkmaar, georganiseerd door het La Sfera Armoniosa. Paulina van Laarhoven, viola gamba, en Mike Fentross, luitist/dirigent richtten La Sfera Armoniosa 30 jaar geleden op. De afgelopen decennia heeft het ensemble een enorme ontwikkeling doorgemaakt en geeft het concerten in diverse bezettingen in Nederland maar ook ver daarbuiten. Ook is het ensemble regelmatig op de radio en televisie te horen.

De band tussen Alkmaar en La Sfera Armoniosa is sterk. Het barokensemble door de gemeente ondersteunt en La Sfera Armoniosa geeft op haar beurt ook terug in de vorm van een jaarlijkse oude muziekserie in de Lutherse Kerk en, voor het komend seizoen, een samenwerkingsproject over kunstenares Maria Tesselschade die tijdens de bloei van Alkmaar een bijzonder leven leidde.

Het Monteverdi-concert op 14 mei in de Lutherse Kerk in Alkmaar begint om 15:00. Kaarten zijn verkrijgbaar direct voorafgaand aan het concert in de kerk en kosten €22,50 inclusief een feestelijk drankje. Eerder bestellen kan via de website www.klassiekemuziek.nl.