Alkmaar / Streekagenda · 4 oktober 2024

Het Nationale Theater met moderne versie Antigone in TAQA Theater De Vest

Het Nationale Theater met moderne versie Antigone in TAQA Theater De Vest

Op zaterdag 26 oktober schitteren Mark Rietman, Sela de Koning, Sander Plukaard en vele anderen in ‘Antigenen’ van Het Nationale Theater. Een moderne versie van de Griekse tragedie van Jean Anouilh, geregisseerd door Nina Spijkers. De voorstelling ging op 28 september in première en ontving lovende recensies.

Politieke arena

De twee broers van Antigone voeren oorlog om de stad Thebe en komen allebei om in de strijd. Als laatste man in de familielijn moet hun oom Kreon de stad nu leiden. Om de politieke rust te herstellen, verbiedt hij dat een van de broers wordt begraven. Wie dat tóch doet, zal met de dood worden gestraft. Maar Antigone is vastbesloten haar broer een waardig afscheid te geven. Ze zoekt steun voor haar daad, maar komt steeds meer alleen te staan. Na Shakespeares Coriolanus keert Nina Spijkers met Antigone terug naar de politieke arena.

Blindentolk en meet & feel

Deze voorstelling is extra geschikt voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling wordt een speciale ‘meet & feel’ georganiseerd. Bij deze speciale inleiding kunnen zij alvast kennismaken met de stem van de acteurs en voelen aan decorstukken, kostuums en rekwisieten. Tijdens de voorstelling kijkt een blindentolk live mee en beschrijft wat er op het podium gebeurt. Dit is via een koptelefoon te horen.

Meer informatie en toegangskaarten


‘Antigone’ van Het Nationale Theater is op zaterdag 26 oktober om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 25 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99.

error: Content is protected !!