Hou jij van de natuur en van knutselen met kinderen?

Hortus Alkmaar is een kleurrijke tuin in Alkmaar met veel geneeskrachtige planten, een broedend ijsvogelpaartje, een bijzondere vijver en allerlei evenementen, zoals markten, klassieke concerten, een Kunstweek, kruidenworkshops en nog veel meer.

Bijen en beestjes leren kennen
We organiseren ieder seizoen een Bijendag en een Beestjesdag voor kinderen in de basisschoolleeftijd en hun ouders. Want we zijn er bij Hortus Alkmaar van overtuigd dat kinderen die vroeg leren over de natuur en daarvan genieten, als volwassene zich sneller duurzaam zullen gedragen. Tijdens deze themadagen gaan de kinderen op zoek naar diertjes in de tuin. Onze natuurgidsen vertellen erover en ze kunnen ze aanraken en bewonderen.

Helpen met knutselen
Tegen een kleine vergoeding kunnen de kinderen heerlijk knutselen in de tuin tijdens deze dagen. We werken met natuurlijke materialen en onderwerpen. We vragen met deze oproep iemand die hierbij een losse, creatieve begeleiding kan bieden. Is dat iets voor jou? Je bent ook betrokken bij de voorbereiding: het bedenken van wat er geknutseld kan worden en het verzamelen van het materiaal hiervoor.

Het je interesse, meld je dan aan bij Willy Dekker via info@hortusalkmaar.nl.