IJsbaan de Meent het komende jaar verzekerd van gladde ijsvloer

Om nóg snellere tijden neer te zetten op de Alkmaarse IJsbaan De Meent is goed, glad en snel ijs nodig. Dankzij de nieuwe samenwerking met Spruit Aandrijftechniek is de Alkmaarse baan voorlopig weer even van glad ijs verzekerd. De elektrische dweilmachines kunnen dankzij het partnerschap meerdere malen per dag het ijs vertroetelen. 

Tessa Oele van Spruit Aandrijftechniek had donderdag 22 december de eer om in haar ‘eigen’ dweilmachine de baan te verzorgen. Dit uiteraard na een mini-cursus dweilen door ijsmeester Theo Loos. Dat het dweilen van het ijs geen sinecure is, kwam ze al snel achter. “Ik vind het een eer om te mogen samenwerken met een vakman als Theo. Hij kent de machine op zijn duimpje en weet de link tussen de techniek en de tactiek van het ijs-schrapen en -dweilen goed met elkaar in overeenstemming te brengen. In beginsel lijken de kettingen, lagers, koppelingen en v-snaren de machine aan te sturen, maar in feite is het de ijsmeester die het werk afmaakt. We vinden het fijn een bijdrage te kunnen leveren in dit proces en proosten op een fijne samenwerking,” aldus Oele.

Wie de nieuw bestickerde dweilmachine in actie wil zien kan de ijsbaan bezoeken, deze is vrijwel dagelijks geopend. Kijk voor openingstijden en tarieven op www.demeentalkmaar.nl.