Alkmaar · 13 september 2023

Inzamelactie ‘Elk kind een Fiets’ op 15 september

Wrak- en weesfietsen naar maatschappelijke organisaties

Op 15 september is er weer een inzamelactie voor het project Elk kind een Fiets. Tussen 13:00 en 16:00 uur kan iedereen een gebruikte kinderfiets inleveren op de Paardenmarkt in Alkmaar. Deze fietsen komen terecht bij kinderen in Alkmaar die opgroeien in armoede. De initiatief nemende organisaties zijn er ook om meer informatie te geven over het fietsenplan zelf. Voor de kinderen is er bij de kraam een kleurplaat op te halen om een leuke prijs te winnen.

Elk kind een fiets
In 2020 ondertekenden vertegenwoordigers van de Stichting Leergeld, Share2day, Voedselbank Alkmaar e.o., Rataplan, ANWB en de gemeente Alkmaar het manifest ‘Elk kind een fiets!’. Samen maken deze organisaties zich er sterk voor dat kinderen in de leeftijd tot achttien jaar, van wie de ouders of verzorgers niet voldoende financiële middelen hebben, toch over een fiets kunnen beschikken. In Alkmaar gaat het om zo’n 1750 kinderen die in armoede opgroeien.

De inzamelactie
Om alle kinderen een fiets te geven, zijn er meer kinderfietsen nodig. Heeft u nog een fiets staan die een tweede leven verdient? Lever de fiets vrijdag 15 september tussen 13:00 uur en 16:00 uur in op de Paardenmarkt in Alkmaar. Geschikte fietsen zijn jongens-en meisjesfietsen in redelijke tot goede staat voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Fietsen met een wielmaat van 24, 26 of 28 inch. Meer informatie op www.anwb.nl/kinderfietsenplan of www.alkmaarfietst.nl of geef de fiets direct af bij Kringloopwinkel RataPlan.

”Het hebben van een eigen fiets betekent veel voor een kind. Kinderen kunnen met leeftijdsgenootjes meedoen en zijn in beweging. Daarnaast leren kinderen ook om veilig deel te nemen aan het verkeer. Dankzij alle gedoneerde fietsen zijn sinds 2019 al meer dan 500 kinderen blij gemaakt met een eigen fiets. En dat is niet alleen duurzaam, maar ook onbetaalbaar.”

-Christiaan Peetoom, wethouder Mobiliteit

Alkmaar Fietst
Dit project is een onderdeel van Alkmaar Fietst. Het doel van dit programma is zoveel mogelijk mensen te faciliteren in het fietsen. Deze actie zorgt ervoor dat mensen die graag willen fietsen, maar een steuntje in de rug nodig hebben, ook een fiets krijgen. Andere onderdelen van Alkmaar Fietst zijn onder andere het aanpakken van onveilige kruispunten, het uitbreiden van fietsenstallingen, fietspaden aanleggen en het stimuleren van fietsgebruik.

error: Content is protected !!