Kees Nieuwland stopt als schipper veerpont Bierkade – Eilandswal; gemeente neemt veerpont over

Op 1 januari 2023 start Blue Amigo, zij zetten de schippers voor de veerverbinding Bierkade – Eilandswal in. Blue Amigo heeft ervaring met het varen van veerponten. Zij varen ook voor de gemeente Wormerland en de gemeente Castricum. De schippers die samen met Kees Nieuwland de veerponten bestuurden, komen bij Blue Amigo in dienst waardoor er vertrouwde gezichten op de veerponten blijven varen. Ook de dienstregeling blijft hetzelfde en de overgang blijft gratis.

Kees Nieuwland is sinds 2013 de schipper en eigenaar van de veerponten. Daarvoor was hij betrokken als schipper op deze veerverbinding. Wethouder te Beest heeft Kees op woensdag 14 december persoonlijk bedankt voor zijn vakmanschap, betrokkenheid en alle veilige overtochten van de afgelopen jaren. Daarnaast heeft de wethouder de sleutels van de ponten in ontvangst mogen nemen.

“Een voor veel Alkmaarders zeer gewaardeerde voorziening kan nu worden voortgezet. Kees gaat van zijn welverdiende pensioen genieten. We kijken terug op een fijne samenwerking met hem. Wij zijn blij met Blue Amigo die als geen ander snapt hoe belangrijk een goede dienstverlening is en weet wat daarvoor nodig is”, aldus Robert te Beest, wethouder bereikbaarheid.

Foto: Schipper Kees Nieuwland ontvangt van wethouder Robert te Beest een mooie karikatuur. Foto gemaakt door: Fotostudio Natzijl.