MBO VONK komt met nieuwe host Skills Talents wedstrijden

ALKMAAR / SCHAGEN – Woensdag 22 februari gaan de eerste Skills Talents wedstrijden plaats vinden bij Vonk mbo.  De maanden januari en februari 2023 staan in het teken van kwalificatiewedstrijden van Skills Talents. Deze worden georganiseerd bij mbo-instellingen verdeeld over het land.

Vonk host deze editie kwalificatiewedstrijden voor de regio Noord-Holland, waardoor er een mooie landelijke spreiding is van kwalificatielocaties en hoeven veel leerlingen niet zo ver te reizen voor een vakwedstrijd.

Vonk mbo locaties Alkmaar en Schagen zijn dit jaar voor het eerst hosting locatie voor de Skills Talents kwalificatiewedstrijden. Directeur vmbo Schagen Rob Dekker ziet hier mooie kansen voor Vonk, om via deze vakwedstrijden landelijk en regionaal iets te betekenen voor deze doelgroep: “Er was nog geen locatie in Noord-Holland waar vmbo leerlingen konden deelnemen aan Skills wedstrijden. Onze mooie faciliteiten stellen wij graag ter beschikking voor Skills Talents. Betrokken collega’s maar ook zeker studenten staan klaar om van deze wedstijddagen iets moois te maken. Op de Vonk locatie Schagen aan de Hofstraat zijn wij ook ontzettend blij met de prettige samenwerking met het Regius College die ook diverse praktijklokalen beschikbaar stelt zodat in diverse richtingen vakwedstrijden plaats kunnen vinden”.

Vonk directeur mbo Miranda Kramer ziet deze wedstrijddagen ook als een prachtig moment om Vonk te laten zien aan toekomstige studenten.: “We kunnen deze dagen aan toekomstige studenten en hun begeleiders laten zien hoe mooi de wereld van het mbo is en dat de economie alleen kan draaien als er MBO’ers zijn die een prachtig vak leren! “

Op 22 februari vinden de kwalificatiewedstrijden op locatie in Alkmaar plaats en op 23 februari en 9 maart 2023 is het de beurt aan Schagen. Tijdens deze wedstrijden zullen vmbo leerlingen vanuit de regio strijden voor een landelijke finaleplaats in de RAI in maart 2023.

In Alkmaar strijden de vmbo teams op woensdag 22 februari voor drie vakrichtingen; bloemwerk, tuinontwerp en aanleg en media, ict en vormgeving.

In Schagen strijden de vmbo teams op donderdag 23 februari voor de volgende drie vakrichtingen; Economie & Ondernemen, Horeca, Bakkerij en Recreatie, Zorg & Welzijn en op 9 maart voor Mobiliteit & Transport, Produceren, installeren en energie & Bouwen, wonen & interieur.

Locatieverantwoordelijke van Vonk Schagen locatie Hofstraat, Marcel Snippe geeft aan ook trots te zijn om de wedstrijdendeelnemers en begeleiders van Skills Talents deze week te mogen ontvangen:  “Wij hopen de teams een onvergetelijke dag te kunnen bieden, met als belangrijkste ingrediënt: Plezier”.

Vonk heet alle vmbo leerlingen en begeleiders op de genoemde data van harte welkom op onze wedstijdlocaties en wenst ze uiteraard veel plezier en succes tijdens alle Skills wedstrijden.  Mocht je meer willen weten over Skills, neem dan zeker een kijkje op https://worldskillsnetherlands.nl/.