McDonald’s Alkmaar beloont goed opruimgedrag tijdens Landelijke Opschoondag

McDonald’s restaurants in Alkmaar doen ook dit jaar weer mee aan Landelijke Opschoondag. Het familierestaurant roept buurtgenoten op om mee te doen op zaterdag 18 maart. Iedereen kan een vuilniszak ophalen in het restaurant en deze dezelfde dag weer vol inleveren. Daarbij maakt het niet uit wiens afval het is, want elke stap in de goede richting telt volgens het restaurant.

Alkmaarders die samen met McDonald’s op 18 maart de handen uit de mouwen steken voor een schone buurt krijgen als bedankje een kop koffie of thee.

McDonald’s restaurants in Alkmaar zetten zich het hele jaar door in voor het bestrijden van zwerfafval in de wijde omgeving van hun restaurants. Zo is er elke dag gemiddeld een medewerker (1fte) bezig om al het zwerfafval op te ruimen rondom het restaurant, worden verpakkingen steeds meer beperkt en blijft McDonald’s gasten attenderen op het goed weggooien van hun afval in de prullenbakken die in en rondom het restaurant te vinden zijn.

McDonald’s restaurant Alkmaar West en voetbalverenging Alcmaria Victrix
Op 18 maart slaan McDonald’s restaurant Alkmaar West en voetbalverenging Alcmaria Victrix de handen ineen tijdens de Landelijke Opschoondag. Samen met de jeugd van Alcmaria Victrix houden zij een opschoonactie in de omgeving van het restaurant. De verzamelplek is bij het McDonald’s restaurant aan de Terborchlaan 202, om 13.00 uur. In teams van twee krijgen zij een gebied toegewezen om zoveel mogelijk afval op te ruimen.

Landelijke Opschoondag
Landelijke Opschoondag is een jaarlijks initiatief van Stichting Nederland Schoon, waarbij bedrijven, gemeenten en vrijwilligers samen zwerfafval opruimen. McDonald’s werkt sinds 2014 samen met Nederland Schoon op diverse onderwerpen op het gebied van zwerfafval in Nederland. Niet alleen worden kennis en inzichten gedeeld, maar sindsdien wordt er elk jaar met alle Nederlandse restaurants ook mee gedaan aan Landelijke Opschoondag.

Melvin Pach, Operations Director bij McDonald’s restaurants in Alkmaar: “Een schone en opgeruimde omgeving, daar worden wij als goede buur zelf ook blij van. Het hele jaar door zijn er bij elk restaurant dagelijks collega’s bezig om de buurt schoon te houden. Op Landelijke Opschoondag pakken we het samen met vrijwilligers en buurtbewoners nog iets grootser aan, om samen nog meer impact te maken. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk Nederlanders met ons meedoen, zodat we samen kunnen genieten van een buurt vrij van zwerfafval.”

Ook de Crew van restaurants in Alkmaar worden uitgedaagd om mee te doen aan Landelijke Opschoondag. Onder de Nederlandse restaurants is een ware competitie opgestart. De opvallendste foto die gemaakt wordt tijdens het afval verzamelen, wordt beloond met een prijs voor het hele restaurant.