Alkmaar / Streekagenda · 3 juli 2024

Muziektheatrale wandeling wegens succes terug in Alkmaar

Muziektheatrale wandeling wegens succes terug in Alkmaar

Wie de muziektheatrale wandeling ‘Wie de F* is Trijn?’ heeft gemist, kan deze alsnog beleven. Van 12 t/m 14 juli keert de verrassende muzikale performance over Trijn Rembrands terug in Alkmaar.

Trijn Rembrands, hét vrouwelijk gezicht van Alkmaars Ontzet. 450 jaar geleden hielp zij vanaf de stadsmuren de Spaanse bezetter te verjagen. Haar geest is in Alkmaar nooit uitgedoofd. Wie is Trijn in 2024? Met een koptelefoon op volg je Trijn van de consistorie in Grote Kerk door de binnenstad naar de plek waar het allemaal begon. Onderweg ontmoet je vrouwen die op haar lijken: hedendaagse Alkmaarders. Hoe vinden zij hun stem?

Fedde &de Carvalho Fedde &de Carvalho is het Alkmaarse makersduo Anne Roos Rosa de Carvalho en Fedde ten Berge. Ze maken muziektheater en geluidskunst.


“Wie the F* is Trijn? is een herontdekking van de geschiedenis, die de vergeten vrouwen van vroeger en vandaag eer aan doet.” De voorstelling speelt meerdere keren per dag. Startpunt van de voorstelling is de Grote Kerk in Alkmaar, op loopafstand van station Alkmaar. De voorstelling duurt 1,5 uur. Tickets: 16,50 euro (jongeren 16 t/m 30 jaar betalen 10 euro).

De voorstelling is een coproductie van Fedde &de Carvalho, Karavaan en Theater de Vest/Grote Kerk.

Kijk voor tickets en meer informatie op www.karavaan.nl

error: Content is protected !!