Nationaal Congres Evenementen in 2023 naar Alkmaar

De eerstkomende editie van het Nationaal Congres Evenementen vindt plaats op maandag 3 april 2023 in Alkmaar. De organisatie van de 8e editie is in handen van Respons, in samenwerking met gastgemeente Alkmaar en Alkmaar Marketing.

Sinds 2014 is de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen onderdeel van het programma. Deze prijzen zijn in 2020, 2021 en 2022 niet uitgereikt wegens de pandemie. Dit jaar organiseert de Stichting Nationale Evenementenprijzen de uitreiking wel weer. Met de prijzen wil de stichting een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het vakgebied. Vanaf 1 december is het mogelijk om aan te melden.

Ger Welbers, directeur Alkmaar Marketing: ” Alkmaar heeft een aantal onderscheidende, kwalitatieve en authentieke evenementen die het verhaal van Alkmaar vertellen, de zogenaamde etalage-evenementen. Hier zijn we bijzonder trots op! De evenementen zijn naast uniek, ook verspreid over het hele jaar heen. En ze vinden niet alleen in de stad plaats, maar ook in ons landelijk gebied. Het optreden als gaststad voor het Nationaal Congres Evenementen past bij de ambities van Alkmaar om zich nadrukkelijker te profileren als belangrijke evenementenstad.

Het Nationaal Congres Evenementen richt zich op organisatoren, evenementlocaties, toeleveranciers en medewerkers van overheden en marketingorganisaties. Er wordt momenteel gewerkt aan het programma. De inschrijving start binnenkort.