Alkmaar / Streekagenda · 27 juni 2024

Ode aan Prince met originele leden van The New Power Generation

Ode aan Prince met originele leden van The New Power Generation

Voormalig leden van Prince’s succesformatie NPG hebben de krachten gebundeld met allerlei andere Prince alumni en artiesten van wereldklasse om een blijvend eerbetoon te brengen aan hun legendarische mentor.

Celebrating Prince ft. former members of the NPG brengen op vrijdag 5 juli een muzikale kaleidoscoop mee naar Podium Victorie, waarbij de meest iconische hits uit Prince’s carrière voorbijkomen.

Nieuw muzikaal spoor
The New Power Generation werd in 1990 opgericht door Prince. Deze ommekeer in zijn carrière noemde hij zelf zijn beste band ooit en zette hem op een nieuw muzikaal spoor – een vol van soul, funk en energie. Fans noemden de groep, die grote successen boekte met hits als “Diamonds & Pearls”, “Cream” en “Sexy MF”, dan ook al snel ’the funkiest band in the land’.

Smeltkroes van genres
Toen de band in 2016 een tribute aan Prince bracht en de positieve respons daarop overweldigend bleek, was het toetsenist Morris Hayes, Sonny T, Tony M en Levi Seacer duidelijk. De voormalig leden van NPG gingen in gesprek met de manager van Prince en zorgden zo voor een officiële reünie die het nalatenschap van Prince in leven moest gaan houden.

Zo geschiedde. Het was in eerste instantie wat gepuzzel om de juiste vocalist te vinden, maar uiteindelijk is de perfecte toevoeging gevonden in soulvolle en charismatische zanger MacKenzie uit LA. De voormalig leden van de New Power Generation respecteren de muziek als geen ander en weten de werkethiek en toewijding van Prince zo goed mogelijk vast te houden. De show belooft een absolute aanrader voor Prince fans te zijn- klassieke NPG songs worden moeiteloos afgewisseld met hits als “1999”, “Let’s Go Crazy”, “Purple Rain” en “Kiss”.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor dit concert, meer informatie is te vinden via www.podiumvictorie.nl


Foto: Jan van Hecke

error: Content is protected !!