Opnieuw landelijke staking bij het streekvervoer

De afvalstoffendienst, zorg en streekvervoer zijn boos. Het is momenteel druk in staking land. Vanaf morgen tot vrijdag 24 februari, wordt er opnieuw landelijk gestaakt bij het streekvervoer. Dat melden vakbonden FNV en CNV.

Twee weken geleden staakte het streekvervoer ook, maar dit leidde tot geen resultaat. Van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer stelt dat de grens is bereikt voor de mensen in het streekvervoer. ‘De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer.’

Eisen

Er wordt opgeroepen tot loonsverhogingen van bijna 17 procent en 14 procent dit jaar, over een periode van 18 maanden. Volgens de vakbonden komt dit vanwege de toegenomen inflatie. Ook willen ze maatregelen om de werkdruk te verminderen, dat onder andere komt door grote personeelstekorten. Minder intensieve rijtijden en regelmaat in het rooster. Ook voorstellen voor verdere personeelsflexibiliteit moeten worden ingetrokken.