Ravage na ramkraak in winkel op de Ritservoort

In het centrum van Alkmaar heeft in de nacht van maandag op dinsdag rond 03:00 uur een kledingwinkel veel schade opgelopen door een ramkraak. Het gaat om de winkel Köster op de Ritservoort.

Onbekenden reden met een BMW door de pui van de winkel. De wagen kwam helemaal in de winkel terecht. Op de wagen zaten Poolse kentekenplaten en boven op een Nederlandse.

Meerdere daders hebben daarna spullen uit de winkel gepakt en gingen er vandoor via de Touwslagersteeg. De politie is direct een onderzoek gestart. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden. Voor de winkel lag een tang en nog een jas uit de winkel.

De geschrokken eigenaar en zijn zus kwamen poolshoogte nemen bij de ravage die de ramkraak heeft aangericht. De Forensische Opsporing gaat alle sporen veilig stellen.

De politie zoekt getuigen en / of mensen met informatie, bel 0900-8844. Ook is de politie op zoek naar beelden uit de omgeving. Mogelijk hebben camera’s de witte stationwagen voorafgaand aan de ramkraak vastgelegd en daarna de vluchtende daders op een (motor)scooter.

Wat te zien op beelden van een deurbelcamera of dashcam? Upload: www.politie.nl/upload.