Rechtbank Alkmaar ontruimd na ‘bommelding’

UPDATE: De rechtbank in Alkmaar is woensdagochtend weer veilig verklaard nadat het pand tijdelijk was ontruimd omdat er een verdachte melding was binnengekomen.

„Iedereen kan weer naar binnen. De zittingen worden hervat”, zo meldt de rechtbank Noord-Holland op Twitter. Wat de aard van de melding is, kon een woordvoerder vooralsnog niet zeggen. „Er wordt nu uitgezocht wat er precies aan de hand is geweest, op een later moment melden we daar meer over.”

Eerdere bericht: Dat laat een woordvoerder van de rechtbank weten. Om wat voor melding het precies gaat, is niet helemaal duidelijk ,, Nadat we de melding kregen, hebben we besloten het pand te ontruimen aldus een woordvoerder van de rechtbank. De politie doet nu onderzoek.” Volgens NH Nieuws zou het gaan om een bommelding.

Alle mensen die aan het werk waren en iedereen die voor zittingen was gekomen, moesten het pand direct en snel verlaten. Een medewerker van de rechtbank laat weten dat het ongeveer om zo’n honderd mensen gaat. Ze zijn opgevangen in een naastgelegen gebouw. De zittingen zijn daarom ook direct gestaakt.