Theatermaker zoekt Alkmaarders zonder werk

Het personeelstekort wordt steeds groter en dat merk je overal wel een beetje. En toch staan er helaas nog steeds mensen langs de zijlijn.

Theatermaker Brecht Hermans is vastberaden dat taboe te doorbreken door professioneel theater te maken met de mensen over wie het gaat: Alkmaarders zonder werk, omdat zij afgekeurd zijn, chronisch ziek of nieuwkomer of omdat zij een beperking hebben. De theatervoorstelling zal spelen tijdens het Karavaan Festival van 18 tot 29 mei 2023. “Het idee voor dit project ontstond toen ik zelf ontslag nam bij een theatergezelschap,” vertelt Brecht.” Ik merkte dat dit iets deed met mijn identiteit. Ik hoorde nergens meer bij. Dat ik mij daardoor minder waard voelde, vond ik vervelend maar ook interessant. Waar komt dat taboe op werkloosheid vandaan? Een mens is toch niet meer of minder waard omdat ie al dan niet werkt?” Voor zijn project is Brecht op zoek naar Alkmaarders die mee willen spelen of hun verhaal willen delen ter inspiratie. Zij worden stapsgewijs meegenomen in het maakproces van de voorstelling.

Op woensdag 8 februari is er van 13:00 tot 15:00 uur een kennismakingsmiddag in Overdie Ontmoet (Arcadialaan 250). De deelnemers maken kennis met het team, de inhoud van het project en met elkaar via een paar leuke theaterspelletjes.

Deelname is gratis. Aanmelden kan via afgekeurdalkmaar@gmail.com. Meer info en vlogs op www.afgekeurdalkmaar.nl