Weer: vandaag wat zon en enkele buien, morgen bewolkt en veel regen

Vanochtend is het half tot zwaar bewolkt met een enkele bui. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, windkracht 6 en soms hard, windkracht 7.
Vanmiddag schijnt af en toe de zon, maar met name verder landinwaarts komen ook enkele buien voor. Plaatselijk kan dat een stevige bui zijn met onweer, hagel en windstoten tot 60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen 12°C in het noorden en plaatselijk 16°C in het zuiden. De zuidwestenwind is boven land matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig, windkracht 6.
Vanavond zijn er opklaringen en verdwijnen de meeste buien. De wind uit het zuidwesten wordt zwak of matig, aan zee waait het soms nog vrij krachtig.

Komende nacht gaat het van het zuiden uit op steeds meer plaatsen regenen. De minimumtemperatuur is 9°C. De wind komt uit het zuiden en is matig.

Morgenochtend is het zwaar bewolkt en zijn er perioden met regen. De wind uit het zuiden is boven land matig. Langs de kust neemt de wind toe naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 6.
Morgenmiddag blijven er perioden met regen. De maximumtemperatuur ligt rond 12°C. De wind komt uit het zuidwesten en is vrij krachtig boven land. Langs de westkust staat een krachtige tot harde wind, windkracht 6-7. Mogelijk wordt de wind aan de Zeeuwse kust later stormachtig, windkracht 8. In het noorden staat minder wind.
Morgenavond regent het vooral in het zuiden langdurig en kan er op meerdere plaatsen 20-30 mm regen vallen. In het noorden zijn er soms ook droge momenten. In het zuiden staat nog steeds veel wind uit een westelijke richting. In het noorden staat weinig wind uit verschillende richtingen. (Bron: KNMI)