Verkiezingsdebat Provinciale Staten in Stadsfabriek Alkmaar

Bron: regioalkmaar.nl

Op 15 maart gaan is er weer een mogelijkheid om ons democratisch recht te verzilveren en naar de stembus te gaan om te kiezen voor (o.m.) de provinciale staten in Noord-Holland.  En er is wat te kiezen, want er spelen belangrijke zaken waarbij de provincie ons kan helpen. Om zicht te krijgen op de standpunten van de partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen, organiseert Regio Alkmaar op vrijdag 10 maart een (lijsttrekkers)debat waarvoor alle partijen zijn uitgenodigd.

Of het nu gaat om woningbouwversnelling, een betere bereikbaarheid of het oplossen van de energiecongestie, gemeenten en provincie hebben elkaar nodig. Om zicht te krijgen op de standpunten van de partijen die meedoen aan de provinciale verkiezingen, organiseert Regio Alkmaar op vrijdag 10 maart a.s. een (lijsttrekkers)debat.

Het verheugt Regio Alkmaar dat veel partijen zich hebben aangemeld voor dit debat. De volgende partijen hebben toegezegd te komen, waarvan een behoorlijk aantal met lijsttrekker: VVD, CDA, D66, GL, PvdA, JA21, BBB, Piratenpartij, PVV, PvdD, AWP en OP-NH.

Moderator is Gijs Weenink van de Debatacademie. In een Lagerhuis-setting zal hij aan de hand van een aantal stellingen de kandidaten bevragen over hun standpunten op de bovengenoemde thema’s. Wat heeft de provincie van Regio Alkmaar nodig, en wat kan Regio Alkmaar van de provincie verwachten?

Het debat zal worden gehouden in de Stadsfabriek, Marconistraat 5 in Alkmaar, van 15.00 tot 17.00 uur.  Er is plek voor ongeveer 60 mensen, en vol is vol.