Voorbereidingen veiligheidsrisico’s jaarwisseling in de gemeente Alkmaar

Dit jaar is er na de coronaperiode weer sprake van een gewone jaarwisseling zonder beperkingen en richtlijnen. Het sentiment in de samenleving na corona is veranderd en dat betekent dat de ervaringen ten aanzien van de jaarwisseling uit het verleden geen garantie bieden voor het verloop van de komende jaarwisseling.

Tot op heden zijn er geen signalen dat het een onrustige jaarwisseling gaat worden. Er zijn echter wel voorbereidingen getroffen op het vooraf voorkomen van veiligheidsrisico’s.

Het aantal vuurwerkoverlast meldingen in Alkmaar is tot op heden lager dan drie jaar geleden. Team Handhaving heeft op oudejaarsdag en –avond een aanvullende rol op hun reguliere handhavende werkzaamheden.

Zij zullen de risico- en aandachtlocaties extra in de gaten houden en extra toezicht houden op de ingestelde vuurwerkvrije zone in de binnenstad door cameratoezicht. Net als in voorgaande jaren wordt er rekening met vreugdevuren op twee specifieke locaties.

Op 29 en 30 december wordt door de brandweer een vuurwerkinzamelactie georganiseerd van 13.00 tot 16.00 uur op de Helderseweg 8. Vanuit de Veiligheidsregio zal een vuurwerkinzamelcampagne worden gelanceerd waarbij ook de omliggende gemeenten Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest en Dijk en Waard aansluiten.

Bron:Beatfm.nl