Voorstelling Papaver voor kids van 3 t/m 9 jaar

Het nieuwe jaar is drie weken oud en dus nemen de spelers van Papaver4kids het publiek zondag 15 januari mee met een koffer vol ideeën, liedjes en heel veel grapjes. Tijdens de voorstelling wordt er een tekening gemaakt van de scènes. Zo wordt de draad van het verhaal vastgehouden en houden de kinderen en de spelers in de gaten wat er moet gebeuren om de hoofdpersoon van het verhaal te helpen. Na afloop kan de afbeelding opgestuurd worden als herinnering aan de voorstelling zelf.

Al meer dan 20 jaar speelt Papaver4kids voorstellingen voor en met kinderen. Ieder jaar is er een nieuw thema waarin de spelers op zoek gaan naar verhalen, omlijst met liedjes, dansjes en veel grapjes. De spelers zoeken de interactie met de kinderen graag op en zorgen dat iedereen in het publiek mee kan denken over de voorstelling. Zo schitteren de spelers samen met de kinderen in de voorstelling.

Dit seizoen is er gekozen voor één lang verhaal, gevolgd door een speler die ter plekke tekeningen zal maken van de scènes. Zo ontstaat er een rode draad waarin vrij kan worden geïmproviseerd. De tekeningen verbeelden uiteindelijk het verhaal van een hoofdpersoon die zichzelf ontdekt tijdens de reis van zijn leven. Onderweg maakt hij van alles mee waardoor hij groeit tot een persoon die op het eind zelf zijn eigen opdracht kan oplossen.

De kinderen in het publiek zullen de hoofdpersoon helpen bedenken, een opdracht of probleem voor hem verzinnen en een koffer uitkiezen. Eenmaal onderweg, zullen ze de hoofdpersoon helpen bij het overwinnen van problemen. En aan het eind van de voorstelling kunnen ze vieren dat het de hoofdpersoon gelukt is.

De tekening die ontstaat tijdens de voorstelling wordt per scène getekend. Elke scène krijgt zo betekenis in het verhaal. Op het eind is de tekening klaar en wordt het hele verhaal nogmaals bezongen, gedanst of naverteld. Deze tekening kan worden nagestuurd als ansichtkaart, als blijvende herinnering aan het verhaal dat deze keer werd verzonnen met het publiek en de spelers van Papaver4kids.

Datum: 15 januari 2023
Tijd: 15.00 uur – 16.00 uur
Adres: Badhuis, Kwerenpad 11, 1811 DB Alkmaar
Parkeren: Schelphoekgarage – op loopafstand
Reserveren via: www.papaver4kids.nl
Kaartjes: €5,-
Ansichtkaart: €2,- + opgeven adres na voorstelling