Voorzitter Ondernemend Alkmaar opent tuinseizoen Hortus Alkmaar

Op woensdag 3 mei opende Rob Niele, voorzitter van Ondernemend Regio Alkmaar het tuinseizoen 2023 van Hortus Alkmaar. Het thema van de opening is inclusiviteit. Een breed scala van gasten was aanwezig. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en mensen uit het netwerk van Hortus Alkmaar.

Iedereen laten genieten: inclusiviteit
Hortus Alkmaar maakt haar mooie en interessante botanische tuin graag voor alle bezoekers gemakkelijk toegankelijk, zodat eenieder ervan kan genieten. Daarom bood de openingshandeling een voorproefje van hoe dat in de praktijk gaat werken. In dit geval een QR code, die wanneer deze wordt gescand niet laat zien, maar laat horen wat er te zien is op de smartphone van de bezoeker.

Er was aandacht voor wat Hortus Alkmaar al heeft gedaan en nog gaat doen om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor mensen die slechter ter been zijn zoals het verbreden van de paden en de start van de realisatie van een rolstoeltoilet. Het doel is om alle bezoekers de kans te geven op een comfortabele manier te genieten van de tuin.

Accent op inclusiviteit
De thema’s waar Hortus Alkmaar zich voor inzet zijn en blijven de natuur in relatie tot gezondheid en welzijn, vergroening en klimaatactie, natuureducatie en het stimuleren van biodiversiteit. Hortus Alkmaar ziet het daarnaast als haar taak te werken aan inclusiviteit voor een breed scala aan bezoekers.

Openingstijden tuinseizoen van 2023
maandag: gesloten, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur. Entree volwassenen € 5,-, 13 t/m 18 jaar € 2,50 en t/m 12 jaar gratis.
Hortus Alkmaar, Berenkoog 43 (Bedrijventerrein De Beverkoog), 1822 BH, Alkmaar
#opening #hortusalkmaar #inclusiviteit #duurzaamheid

Rob Niele activeert de QR-code voor de gesproken toelichting op de tuin.
Foto Hortus Alkmaar