Werkzaamheden Tochtwaard: geen doorgaand verkeer

Stadswerk072 start in februari met het vervangen van de riolering in de S-waarden. Ook HVC gaat in de wijk aan het werk en legt het warmtenet aan. Het werk begint op het kruispunt van de Tochtwaard met de Sluiswaard, bij gezondheidscentrum Huiswaard. Hierdoor is er van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari geen doorgaand verkeer mogelijk op de Tochtwaard. Verkeer wordt omgeleid met gele borden.

Nieuwe riolering door Stadswerk072
Maandag 30 januari starten we op de kruising van de Tochtwaard en de Sluiswaard, ter hoogte van het gezondheidscentrum, met het vervangen van het riool. De oude betonnen riolering wordt vervangen door een kunststof rioolbuis die weer jaren meegaat. Hierna vervangt Stadswerk072 het riool in de Sluiswaard. Bewoners ontvangen hierover nog informatie.

Aanleg warmtenet door HVC
Na afronding van de werkzaamheden aan de riolering worden in hetzelfde werkgebied de warmteleidingen van het warmtenet aangelegd. Deze leidingen zijn nodig om op een later moment de huurwoningen van Woonwaard in de wijk te kunnen aansluiten op het warmtenet.

Planning
De gezamenlijke werkzaamheden duren drie weken en zijn van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari.

Geen doorgaand verkeer Tochtwaard: 30 januari-17 februari
Om de werkzaamheden uit te voeren, wordt de weg opengebroken. Daarom is er van maandag 30 januari tot en met vrijdag 17 februari geen doorgaand verkeer mogelijk op de Tochtwaard en wordt het verkeer omgeleid met gele borden. Ook de bus rijdt in die periode niet over de Tochtwaard. Bij de bushaltes in de straat staat bij welke bushalte reizigers in die periode kunnen in- en uitstappen.

Bereikbaarheid Sluiswaard en gezondheidscentrum
Bewoners van de Sluiswaard kunnen langs het werkvak rijden richting de Drechterwaard. Vanuit de Sluiswaard is het niet mogelijk om naar de Muiderwaard te rijden. Tijdens de werkzaamheden aan het kruispunt is de fysiotherapiepraktijk in het gezondheidscentrum (met de ingang aan de Sluiswaard) per auto bereikbaar vanaf de richting van de Drechterwaard. Ook voor fietsers en voetgangers is het gezondheidscentrum bereikbaar. Het werkvak wordt afgezet met hekken; voetgangers en fietsers kunnen lopend langs het werkvak.