Wonderlicht als lichtspektakel: metershoge creaties zet Alkmaar in een magisch wereld!

Op 17, 18 en 19 februari tovert Wonderlicht het Alkmaarse Bolwerk om tot een magisch geheel. De twee kilometer lange avondwandeling is al voor bijna 60% uitverkocht en dat is niet voor niets; de programmering belooft meer dan spektakel!

Breathe
Deze indrukwekkende creatie is maar liefst 6 meter hoog! Hiermee torent het ver boven het gemiddelde woonhuis uit en zal het van ver te zien zijn. Het is dus niet moeilijk om je voor te stellen hoe imposant deze installatie is! Het bijbehorende licht en indrukwekkende geluiden maken het een act die in zijn eentje al de moeite waard is om naar Wonderlicht te komen! Deze gigantische creatie is afkomstig uit Oostenrijk.

Shadowdance
Het normaal zo kalme water van de Alkmaarse Singel komt tot leven! Het lijkt alsof je ogen je voor de gek houden maar het is toch echt zo; het water danst! Deze beeldschone creatie is afkomstig uit België.

Over Wonderlicht
De eerste editie van Wonderlicht vond in 2020 plaats en was meteen een groot succes. Na een onderbreking vanwege corona staat het evenement nu weer op de kalender. Wonderlicht is geschikt voor jong en oud en de hele route is rolstoeltoegankelijk. Op vrijdag 17 februari is er een speciaal uurtje ingelast voor mensen met een fysieke of mentale handicap.

Het Canadaplein fungeert als sfeervol festivalhart met akoestische muziek, licht en vuur, lekkere hapjes en drankjes. De optredens van muzikanten en verhalenvertellers vinden plaats op een hoofdpodium en bij de op het plein geplaatste vuurschalen. Voor het publiek is er een tent en knusse zithoekjes. Ook kan je marshmallows smelten boven het vuur, of geniet van glühwein en veel lekkers uit de foodtrucks van lokale ondernemers. Het festivalhart is alle dagen geopend van 17.30 tot 23.00 en is gratis toegankelijk.

Prijzen online: kinderen t/m 6 jaar € 2 en iedereen vanaf 7 jaar € 6,50 (exclusief
€1,50 per bestelling).
Prijzen aan de kassa op het gratis toegankelijke Festivalhart Canadaplein: kinderen
t/m 6 jaar € 2,00 en iedereen vanaf 7 jaar € 9,00
Aanschuifdiner: € 8,00 voor een kop soep en boerenbrood

Meer informatie over Wonderlicht en over de ticketverkoop is te vinden op de website.