Onrust in Bergen: Moet Taverne sluiten? of helpen de petities om Taverne open te houden?

Gemeente Bergen (NH) en omgeving is in rep en roer. Op sociale media circuleren uiteenlopende geruchten en creatief verzonnen verhalen. Het feit is dat het favoriete muziekcafé van menig artiest en bezoeker komend jaar misschien definitief zijn deuren sluit. Het jaar 2024 zou een feestelijk jaar worden omdat Steef van Leeuwen dan 10 jaar uitbater van Taverne Bergen is.

Het legendarische muziekcafé in Bergen NH bestaat al sinds 1962. Helaas vindt huurbaas Schrama BV (Lex Schrama) dat lang genoeg en heeft het huurcontract opgezegd per 01-02-2024. Lex en familie willen zelf een andere horecagelegenheid beginnen in het pand waar nu Taverne is gehuisvest. Het nieuws sloeg in als een bom en binnen mum van tijd was er een speciale groep op Facebook ontstaan met de naam “Taverne moet blijven” 

Daarnaast staat de Taverne nog steeds bekend als een fijne plek waar muziekliefhebbers en muzikanten elkaar ontmoeten. Op deze unieke locatie in Noord-Holland biedt de Taverne elke week live muziek van up-and-coming bands als the Cosmic Carnival, My Baby en gerenommeerde artiesten als Van Dik Hout, Nico Dijkshoorn, Frederique Spigt, Sjako!, Trio Bier, Gotcha!, Daniel Arends en de Raggende Manne. En zodra het voor de Taverne weer kan zullen er iedere zondagmiddag weer liveoptredens te bewonderen zijn.

“De Taverne is ook een locatie waar vanuit ondernemerschap, gastheerschap en een scheutje rock & roll een hoop dingen worden geboden waar in andere dorpskernen buiten de gemeente subsidie voor beschikbaar wordt gesteld. De sociale en culturele extra’s die dit café biedt, kosten de gemeenschap echter niets. In je handjes knijpen dus. Dat zouden we toch in stand moeten kunnen houden? Er is inmiddels een petitie opgestart om Taverne te kunnen behouden”.

Klik hier om om de petitie te ondertekenen.