Broek op Langedijk · 10 september 2023

Ontdek de charme van de Streekmarkt BroekerVeiling

Ontdek de charme van de Streekmarkt BroekerVeiling

Het weekend van 9 en 10 september 2023 staat bol van activiteiten met Museum BroekerVeiling als prachtig middelpunt. Naast de Broekervaart, Open Monumentendag vindt dit weekend ook de Streekmarkt BroekerVeiling plaats.

De Streekmarkt BroekerVeiling, altijd in het tweede weekend van september, belooft weer een mooie lokale markt met een unieke sfeer te worden. Bezoekers kunnen terecht op zaterdag 9 en zondag 10 september, van 11.00 tot 17.00 uur. Met ongeveer 30 kramen presenteren lokale en regionale ondernemers trots hun unieke producten, variërend van traditionele ambachtelijke lekkernijen tot kunstzinnige creaties.

Toegang gratis
De toegang tot de Streekmarkt is gratis en bezoekers worden aangemoedigd om te voet of met de fiets te komen. Naast de boeiende kramen is er ook een uitnodigend terras opgezet bij Museum BroekerVeiling, waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van heerlijke huisgemaakte taart, gezonde lunchgerechten, snacks en de lekkerste ijsjes (TIP: vraag naar de nieuwe ijsjes van Nice!).

De ambiance wordt verlevendigd door muzikale optredens van jonge talenten van het cultureel platform Artquake. Oprichtster Mado de Vries heeft weer een mooi programma samengesteld met jonge artiesten die staan te trappelen om het publiek een mooie dag te laten beleven. En aan het einde van de zaterdagmiddag treed het Mannenkoor De Lofstem op bij het museum aan het eind van hun tour die dag langs verschillende monumenten in de gemeente Dijk en Waard.

Gevarieerd programma
Naast de marktactiviteiten staat er nog een aantal boeiende activiteiten op het programma. Jarno Zuiderduin van Wild Spirit Roofvogels geeft meerdere roofvogeldemonstraties met onder meer Dutch: een Afrikaanse Oehoe, Bliksem: een Woestijnbuizerd en Floki: de Torenvalk. Model Boten Club Hoorn vaart binnen en buiten de lighallen met prachtige schuiten die op schaal zijn nagebouwd. Ook voor kinderen is dit bijzonder, want zij mogen met een aantal exemplaren gaan varen! Verder is de kaarsenmaker aanwezig bij het museum voor het zelf maken van de prachtigste kaarsen en kunnen kinderen leuke en bijzondere proefjes doen in het PROEFlab van het museum.

error: Content is protected !!