De Klamp: nieuwe buurt met 79 sociale huurwoningen in Dijk en Waard

Gemeente Dijk en Waard, woningcorporatie Woonwaard en Woonstichting Langedijk realiseren dit jaar in zeer korte tijd een nieuwe buurt in Heerhugowaard. Het gaat om het project De Klamp aan de Krusemanlaan. Hier worden in een hoog tempo 79 sociale huurwoningen gebouwd: 59 appartementen en 20 eengezinswoningen.

De woningen krijgen gestalte via modulaire bouw. Dit is een bouwtechniek waarbij delen (modules) worden gekoppeld of gestapeld om een huis of appartement te bouwen. Deze delen worden in een fabriek gemaakt en later op de bouwlocatie in elkaar gezet. Hierdoor is het mogelijk om versneld te bouwen. Het terrein is eind 2022 bouwrijp gemaakt. De oplevering van de woningen vindt waarschijnlijk al voor de zomer plaats.

De 59 appartementen zijn volledig van hout. Het zijn 34 een- en tweekamerstudio’s en 25 drie- en vierkamerappartementen. De verhuur van de appartementen komt in handen van Woonwaard. De 20 eengezinswoningen zijn 12 huizen van 80 m2 (4 kamers) en 8 huizen van 120 m2 (6 kamers). Deze woningen gaan in de verhuur bij Woonstichting Langedijk.

De woningen zijn bedoeld voor personen die staan ingeschreven voor een (sociale) huurwoning bij SVNK (Stichting Verhuur Noord-Kennemerland). Via deze organisatie worden alle huurwoningen van woningcorporaties in de regio Noord-Kennemerland verhuurd.

Kijk voor meer informatie over het project op www.dijkenwaard.nl/deklamp