Doe mee aan de Nationale Schelpenteldag

Foto: Sjef Kenniphaas

Strandbezoekers, natuurliefhebbers en wetenschappers werken op 25 maart samen om de schelpenstand op de Nederlandse Noordzeekust in kaart te brengen. Kom naar een van de locaties op het strand en tel mee!

LANGS DE HELE KUSTLIJN SCHELPEN TELLEN

Na de succesvolle pilot op het strand van Zuid-Holland in 2022, tellen we dit jaar langs de hele Nederlandse Noordzeekust schelpen. Naturalis, De Nederlandse Malacologische Vereniging, Stichting ANEMOON, Het Groene Strand, Stichting De Noordzee, en de Strandwerkgemeenschap helpen deelnemers om de schelpen op de Nederlandse stranden in kaart te brengen. Gezinnen, vrienden, familie en andere enthousiastelingen zijn van harte welkom op één van de vele locaties. De gegevens helpen de wetenschap.

Iedereen kan meetellen door op de vloedlijn te staan en in een uitdijende spiraal 100 schelpen te verzamelen. Met behulp van een zoekkaart of de aanwezige experts brengen de deelnemers de schelpen op naam. De gegevens voegen we samen, en vergelijken we met die van de tellers op de Belgische en Franse stranden.

Meedoen is gratis en je hoeft je niet op te geven. Lees hier meer over hoe we te werk gaan.