Inschrijving GP Groot Egmond-Pier-Egmond sluit 26 december

Zaterdag 7 januari klinkt het startschot van de 22e editie van de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Tijdens de strandrace van Sportorganisatie Le Champion nemen toprenners het op tegen de strandracespecialisten. In het wiel van de toppers starten de duizenden recreanten voor hun strijd tegen de elementen. Wie nog mee wil doen moet snel zijn, de inschrijving sluit maandag 26 december.

De start van GP Groot Egmond-Pier-Egmond is zaterdag 7 januari om 10.30 uur op de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee. Het spectaculaire parcours van 38 kilometer gaat tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. Bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee verlaten de deelnemers het strand voor klimmetjes, trappen en hindernissen. Vele toeschouwers zullen aanwezig zijn om de deelnemers enthousiast aan te moedigen.

In Wijk aan Zee is een extra wedstrijdelement toegevoegd met het Strandhotel Het Hoge Duin Klimklassement. Hier nemen renners met de beste klimmersbenen het tegen elkaar op bij de 500 meter lange klim met een maximaal stijgingspercentage van 8%. De snelste recreanten winnen een hotelarrangement in het hotel waar ze naartoe klimmen, Strandhotel het Hoge Duin.

Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace
Ook dit jaar staat er een strandrace voor de jeugd op het programma tijdens de GP Groot Egmond-Pier-Egmond. Aan deze officiële wedstrijd voor kinderen van 11 t/m 15 jaar, kunnen kinderen deelnemen die in het bezit zijn van een KNWU licentie of trainen bij een vereniging. Het parcours van de Bike Shop Egmond Jeugd Strandrace gaat over het strand tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee en is 11 km lang. Net als de profrenners aan de GP Groot Egmond-Pier-Egmond finishen de kinderen op de Boulevard Noord in Egmond aan Zee.

Inschrijven
Inschrijven kan nog tot en met maandag 26 december via de website www.gpgrootegmondpieregmond.nl.