Sportief aan 2023 beginnen bij Egmond Wandel Marathon na drie jaar

In Egmond aan Zee gaat op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 de Egmond Wandel Marathon weer van start. Na 3 jaar afwezigheid staan wandelliefhebbers uit binnen- en buitenland al te trappelen om de mooie routes van 10,5 en 21,1 door duinen en over het strand te ontdekken. Na afloop van beide wandeldagen kunnen de beentjes nog even lekker van de vloer bij het finishfeest in Sporthal De Watertoren.

Voor de zaterdag en zondag staan al 8.700 wandelaars ingeschreven. De organisatie van de Egmond Wandel Marathon verwacht, met het oog op de goede voornemens die in deze tijd van het jaar bedacht en besproken gaan worden, dat het deelnemersaantal nog flink oploopt. Alle natuur- en wandelliefhebbers willen sportief aan 2023 beginnen in Egmond aan Zee en omgeving.

Vrouwen aan de top
Naast Nederlandse deelnemers staan er op zaterdag 21 en zondag 22 januari ook Duitse, Belgische en Luxemburgse wandelaars aan de start. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 55 jaar. 800 deelnemers zijn op de dag van het evenement ouder dan 70 jaar en 100 ingeschreven wandelaars zijn jonger dan 18 jaar.

Van alle Egmond Wandel Marathon-wandelaars is 70% vrouw. In de leeftijdscategorie tussen de 20 en 39 jaar is zelfs 80% van de deelnemers vrouw en bij de veertigers geldt dit voor maar liefst 85% van de deelnemers.

Wandel Expo
In het weekend van de Egmond Wandel Marathon vindt in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee de Wandel Expo plaats. Hier halen de deelnemers hun stempelkaart op, is gedurende het hele weekend livemuziek en presenteren verschillende exposanten informatieve stands en mooie wandelartikelen.

PWN als goede doel
De 4 verschillende routes van de Egmond Wandel Marathon lopen grotendeels over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat, een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in ons land. Duinbeheerder PWN is het goede doel van de Egmond Wandel Marathon. Bij inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen die ten goede komt aan de duinbeheerder, zodat zij de leefomgeving van amfibieën kunnen verbeteren.

Inschrijven
Het is nog maar tot en met maandag 9 januari mogelijk om je in te schrijven voor de Egmond Wandel Marathon via www.egmondwandelmarathon.nl. Verzamel je wandelvrienden en -vriendinnen en begin ook sportief aan 2023 in Egmond aan Zee!