Verdachte van Egmondse duinmoord maakt excuses

De verdachte (Jent S.) van het doden van Peter Langenberg in de Egmondse duinen, heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden. Jent S. was maandag middag voor het eerst aanwezig in de rechtbank in Haarlem, waar de stand van zaken in van het onderzoek naar de dood van Alkmaarder Peter Langenberg in een niet inhoudelijke zitting werd besproken.

Na maanden zwijgen bekende Jent S. drie maanden geleden de 56 jarige ober, Peter Langenberg te hebben geschopt en geslagen. Maar waarom is nog altijd onduidelijk. Vandaag bood hij zijn excuses aan naar de familie.

“De verdachte hier te zien noemen ze ontluisterend. En wat koop je voor excuses?” Aldus Wendy Van Egmond, Advocaat van de nabestaanden.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 30-jarige inwoner van Egmond aan Zee niet langer van moord, werd vandaag duidelijk, maar acht hem schuldig aan doodslag. Het OM wil de verdachte laten opnemen in het Pieter Baan Centrum (PBC) voor een persoonlijkheidsonderzoek. 

De rechter beslist morgen of Jent S. moet worden opgenomen. De rechtszaak kan daardoor, door drukte bij het PBC, vertraging oplopen. Een volgende niet inhoudelijke zitting is op 27 maart.