Weer nieuwe dieren op horrorboerderij in Grootschermer

Begin juni staat de eigenaresse van de omstreden zorgboerderij in Grootschermer terecht voor verwaarlozing van haar dieren. In januari 2022 werden op de boerderij aan de molendijk zes dode Schotse Hooglanders aangetroffen. De leefsituatie van het andere vee was zo slecht dat de dieren in beslag werden genomen tijdens een grote inval.

De dieren stonden tot hun knieën in de uitwerpselen, hadden onvoldoende voedsel en slecht onderdak. Door de vele misstanden op de zorgboerderij had de NVWA al meerdere keren dieren in beslag genomen.

Uiteindelijk werden er zes kadavers aangetroffen op het erf. Drie andere runderen waren er zo slecht aan toe, dat zij ter plekke zijn ingeslapen. Ook hangbuikzwijntjes, alpaca’s en paarden werden later weggehaald van de horrorboerderij.

Door op dezelfde voet
Dit alles resulteerde niet in een houdverbod voor de vrouw. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) mag de vrouw gewoon opnieuw dieren aanschaffen en kan een houdverbod alleen door de rechter worden opgelegd. Het is niet bekend of het OM gaat pleiten voor een houdverbod.

Volgens een buurvrouw lopen er inmiddels weer nieuwe dieren op de boerderij. Eerder zagen omwoners al twee pony’s op het erf en nu zijn daar vier alpaca’s bijgekomen. Buurtbewoners zijn dan ook bang dat het drama zich zal herhalen.