Succesvol Groen is Nu

Afgelopen donderdag stond het GGZ terrein in Heiloo in het teken van het groen. Bezoekers genoten van het uitgebreide programma dat door de diverse bedrijven was samengesteld.

Technische hoogstandjes en interessante lezingen:
Krinkels zorgde ervoor dat speciaal voor Groen is Nu de waveshark, een op afstand bestuurbare aquadrone, naar Noord-Holland kwam. Donker Groen kwam met een spiksplinternieuwe elektrische bestuurbare maaimachine. Hoek hoveniers liet de nieuwste innovaties qua daktuinen zien en in de boomtoppen waren het de boomverzorgers van Stoop groenvoorziening die acrobatische kunsten vertoonden. Dit aangevuld met lezingen over ecologisch maaibeheer, duurzaamheid, klimaatadaptatie en de vele kansen die werken in het groen biedt.

Belangstelling voor het groenvak
Anna Roo, communicatiemedewerker bij Herenbos: “Met ruim 80 belangstellenden kunnen we spreken van een succesvolle dag. Dit hebben we ook te danken door de nodige media aandacht die we gekregen hebben. Zeker met de huidige krappe arbeidsmarkt waar banenmarkten met noshow ook voorkomen. Het was een dag waar de groensector zich van zijn beste kant liet zien. Als organisatie kijken we daarom al uit naar 2024. Wij willen dan Groen is Nu naar een nog hoger niveau tillen en een nog diverser beeld geven van de sector.”

Bijzondere locatie
Landgoed Willibrordus een bijzondere locatie met een rijke geschiedenis. In de jaren 30 ontstond hier een psychiatrisch ziekenhuis, een besloten gemeenschap met eigen gebouwen, tuinen en faciliteiten. Nu staan de poorten open voor allerlei contacten met de samenleven. Een voorbeeld hiervan in Groen is Nu. De gesloten cultuur heeft plaatsgemaakt voor openheid en communicatie over en weer met de buitenwereld. GGZ Noord-Holland-Noord noemt deze communicatie de omgekeerde integratie.