Project over onzichtbare monumenten in Alkmaar

De Alkmaarse beeldend kunstenaars Kees Oosterbaan en Rob Komen zijn opzoek naar onzichtbare monumenten in Alkmaar. Maar wat zijn dat dan, onzichtbare monumenten? Dat zijn plekken die persoonlijke herinneringen oproepen, vanwege een voorval dat daar heeft plaats gevonden en waarvan niemand op de hoogte is. Behalve jijzelf. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan:

  • De hoek waar je vroeger altijd voetbalde na schooltijd.
  • De bushalte waar jij voor het eerst je verkering zoende.
  • De struik waar je een portemonnee vond met een verhaal.
  • De lantaarnpaal waar je tegenaan fietste.

En elke keer als je daar voorbijloopt, fiets of rijdt, herinner je het voorval. “Onzichtbare monumenten” geven daarmee een buurt of wijk een persoonlijk karakter.

Doe je mee om de onzichtbare monumenten zichtbaar te maken? Maak een foto van jouw locatie en schrijf een korte toelichting over deze plek van maximaal tien zinnen. Geef de zelfgemaakte foto je naam en vermeld in de tekst al je adresgegevens. Mail deze info uiterlijk 1 april 2023 naar onzichtbaremonumenten@gmail.com. Van de verhalen en foto’s wordt een tentoonstelling gemaakt in de Kunstuitleen Alkmaar (Bergerweg 1 Alkmaar). Op 15 april 2023 wordt deze tentoonstelling om 15.30 uur feestelijk geopend en op zondag 27 mei sluit de tentoonstelling.

Deelname is gratis.

Meer informatie vindt u op de website van Robkomen.nl.