Hortus Bulborum is nu te bezoeken tot 16 mei

De Hortus Bulborum in Limmen is de enige tuin ter wereld waar ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere, veelal historische voorjaarsbolgewassen bloeien. In deze tuin worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard die commercieel niet maar botanisch geweldig interessant zijn.

De oudste tulpensoorten stammen uit de zestiende eeuw, de Fritillaria persica werd al in 1577 beschreven, terwijl de vroegste bekende narcis van nog vele honderden jaren eerder dateert. Onze oudste tulp is de Duc van Tol, Red and Yellow en stamt uit 1595. Op de tuin treft u ook nog rassen aan welke zijn verhandeld tijdens de bekende Tulpenmania uit de 17e eeuw.

Daarmee geeft de tuin een boeiend overzicht van de ontwikkeling van deze grenzeloos populaire voorjaarsbloemen door de eeuwen heen. Elk voorjaar laat de Hortus Bulborum de bollengeschiedenis in tal van zijn facetten herleven. Duizenden kleine bollenveldjes kleuren in de meest uiteenlopende schakeringen. De tuin is dan een lust voor het oog en een genot voor de neus.

CONTACT

Hortus Bulborum historische voorjaarsbollentuin
Zuidkerkenlaan 23a
1906 AC LIMMEN

OPENINGSTIJDEN

Tot 16 mei 2023 Ma-Za 10:00 – 17:00 uur, Zo 12:00 – 17:00 uur