Bratelle bezoekt Noord-Holland

De diagnose borstkanker en het behandeltraject wat daarop volgt zijn zeer ingrijpend. De intensieve behandelingen tegen borstkanker kunnen vervelende lange termijn gevolgen hebben, zoals chronische lymfoedeemklachten in en om de borst, oksel en arm.

Op 1 februari vanaf 13:00 uur zijn Anneke Geitenbeek en Anita Schimmel van Stichting Bratelle bij haar te gast en kan er kennis gemaakt worden met het door deze dames ontwikkelde hulpmiddel; een beha met masserende werking.

De stof van deze werkzame, comfortabele en vrouwelijke beha voor vrouwen met oedeem na borstkanker heeft een verticale en een horizontale weving, hierdoor worden bij het dragen van de beha de borsten en lymfeklieren licht gemasseerd. Dat zorgt voor vochtafdrijving en verzachting van littekens en harde schijven in en om de borst.

De ontwikkelaars zijn ervaringsdeskundig

Anita Schimmel: “Het is onzichtbaar leed. Voor de buitenwereld ben je genezen van borstkanker, maar 1 op de 4 vrouwen, waaronder ikzelf, krijgt er levenslang oedeem voor terug. Ik kon geen goedwerkende beha vinden. Daarbij vond ik het met mijn 52 jaar onverteerbaar dat ik misschien nog wel 30 jaar met pijn en losse pads in mijn beha of een groot compressiehemd rond moest lopen. Daarom heb ik in 2020 besloten zelf een goedwerkende beha tegen oedeem na borstkanker te ontwikkelen. Met het dragen van de Bratelle weet ik dat iedere beweging vocht afdrijft in plaats van pijn oplevert.”  

Iedereen met lymfoedeemklachten die de beha wil zien, voelen of passen is op 1 februari bent u van harte welkom bij Viore, Centrum voor iedereen die leeft met kanker, Oosterengweg 44, 1212 CN Hilversum vanaf 13:00 uur. Er wordt op afspraak gewerkt. Interesse in een vrijblijvend pasmoment? Bel of mail Anneke Geitenbeek anneke.geitenbeek@bratelle.nl – 06-58853261