Praalwagen provincie rijdt mee tijdens Bloemencorso Bollenstreek

De provincie Noord-Holland sponsort het Bloemencorso Bollenstreek en rijdt mee met een eigen praalwagen.

Zaterdag 22 april rijdt de stoet weer van Noordwijk naar Haarlem. De titel van de kleurrijke praalwagen van de provincie is: Noord-Holland verbindt natuur. 

Op de praalwagen van de provincie staat een natuurbrug met dieren uit de duinen, zoals wisenten en konijnen. Vanuit de kijkhut zijn de dieren goed te zien. In Noord-Holland zijn steeds meer natuurverbindingen waardoor dieren en planten een groter gebied krijgen om zich te verspreiden en voort te planten. Hierdoor hebben ze een grotere kans om te overleven en neemt de biodiversiteit toe. In de duinen liggen bijvoorbeeld meerdere natuurbruggen, waarin de provincie heeft geïnvesteerd. 

Sponsor 

Gedeputeerde Ilse Zaal: “De provincie sponsort dit jaar opnieuw het Bloemencorso Bollenstreek. Het corso is 1 van de grootste publieksevenementen in Noord-Holland en trok vorig jaar honderdduizenden kijkers langs de route. Zo mooi om te zien dat zo velen genieten van de kleurrijke en geurige praalwagens. Met dit ontwerp laten we zien waar de provincie aan werkt.”

Het Bloemencorso Bollenstreek start op zaterdag 22 april in Noordwijk voor een route van 42 kilometer, door 2 provincies langs Lisse, Bennebroek en Heemstede om uiteindelijk te eindigen in Haarlem. Daarnaast kan iedereen op zondag 23 april de themawagens bewonderen in Haarlem; bloemenstad en provinciehoofdstad.  

Kijk voor de exacte route met doorkomsttijden op bloemencorso-bollenstreek.nl