Noord-Holland · 16 juni 2024

Provincie Noord-Holland krijgt award voor ‘meest vergroende provincie’

Provincie Noord-Holland krijgt award voor ‘meest vergroende provincie’

Gedeputeerde Beemsterboer ontving donderdag namens de provincie de Groene Stad Challenge Award voor de ‘meest vergroende provincie’ uit handen van NL Greenlabel, Sweco en Husqvarna, de initiatiefnemers van de prijs.

Volgens hen is er in de Noord-Hollandse stedelijke leefomgeving het meeste groen bijgekomen. De uitreiking vond plaats tijdens de PROVADA vastgoedbeurs.

De Groene Stad Challenge

De provincie Noord-Holland heeft 15 gemeenten gestimuleerd om mee te doen aan de Groene Stad Challenge. Hierbij hebben gemeenten zich ingezet om meer groen toe te voegen aan hun leefomgeving. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. In de top 3 van meest vergroende steden in 2023, staan maar liefst 3 Noord-Hollandse steden: Hoofddorp, Haarlem en Amstelveen. Waarbij Hoofddorp de landelijke winnaar is. Daarmee is de provincie Noord-Holland de overall winnaar.

Beemsterboer: “Het is belangrijk dat we zo snel mogelijk woningen bouwen in Noord-Holland, omdat er nu veel te veel mensen wachten op een plek om te wonen. Het is wel belangrijk dat deze woningen worden gebouwd in een fijne leefomgeving met veel groen en ruimte voor dieren. Dat is niet alleen goed voor onze eigen gezondheid en woonplezier, maar zorgt er ook voor dat wijken beter tegen hitte kunnen in warme periodes. Ik ben blij dat gemeenten zich ook voor inspannen voor dit mooie resultaat.”.

Geld voor bevordering biodiversiteit

De provincie stimuleert initiatieven voor de bevordering van diversiteit. In eerste instantie stelde de provincie € 25.000 beschikbaar voor gemeenten voor deelname aan deze Groene stad Challenge, maar het enthousiasme voor deelname was dusdanig groot dat er destijds nogmaals € 12.500 is bijgelegd. 

Provincie aanwezig op PROVADA

Gedeputeerde Jelle Beemsterboer en beleidscollega’s van de provincie Noord-Holland waren deze week te vinden op de vastgoedbeurs PROVADA. Er werden op 12 en 13 juni diverse sessies georganiseerd. Jelle Beemsterboer sprak met aanwezige bezoekers over duurzaam bouwen, woningbouwversnelling en betaalbaarheid. 

Beemsterboer: “Ik vind het belangrijk dat we hier als provincie aanwezig zijn en het gesprek aangaan. Hierdoor horen we wat er speelt en kunnen we laten zien wat we als provincie kunnen betekenen voor bouwers, ontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties en andere partijen om de woningbouw te versnellen. Hiervoor hebben we € 76,4 miljoen beschikbaar. Onze actieagenda Wonen is bijna klaar”. 

error: Content is protected !!