Ruim twee op de vijf Noord-Hollandse vakantieparken druk met duurzaamheid

Noord-Holland – 42,9% van de vakantieparken in Noord-Holland heeft een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op een gedeelde achtste plek van alle Nederlandse provincies. Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

In Utrecht (75%) en Zuid-Holland (54,2%) hebben relatief de meeste parken een Green Key-certificaat. Limburg, Flevoland, Noord-Brabant en Groningen komen op een gedeelde derde plek: hier heeft de helft van de parken dit duurzaamheidskeurmerk. Zeeland staat onderaan de lijst met 24,2%.

Green Key-certificaat voor vijftien Noord-Hollandse vakantieparken
Vijftien vakantieparken in Noord-Holland zetten zich net iets meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, waaronder:

  • Landal Volendam – Volendam
  • EuroParcs de Woudhoeve – Egmond aan den Hoef
  • Roompot Callantsoog – Callantsoog
  • Center Parcs Park Zandvoort – Zandvoort

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar.

De overige 20 onderzochte vakantieparken in Noord-Holland hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

Vakantieparken in Nederland steeds duurzamer 
Landelijk hebben momenteel 101 van de 238 bungalowparken (42,4%) van de grootste vakantiepark-ketens een Green Key-certificaat. Vorig jaar waren er nog 95 parken met het duurzaamheidskeurmerk.

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten, Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven. 

Benieuwd welke duurzame maatregelen Nederlandse bungalowparken nog meer nemen? Kijk dan op de volgende pagina: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/hoe-duurzaam-zijn-vakantieparken-in-nederland/.