Noord-Holland · 14 juni 2024

Schoonmaakactie Noordhollandsch Kanaal

Schoonmaakactie Noordhollandsch Kanaal

De provincie ondersteunt met € 18.000,- de schoonmaakactie Noordhollandsch Kanaal Cleanup. Tijdens deze actie wordt door vrijwilligers het zwerfafval op en langs het water opgeruimd.

Noord-Holland is een zeer waterrijke provincie met vele meren, plassen, vaarten en sloten. Een goede waterkwaliteit is belangrijk voor de gezondheid, natuur, drinkwaterproductie, industrie en de landbouw.

De provincie zet zich daarom in voor de verbetering van de waterkwaliteit. Dit gebeurt door projecten te ondersteunen die zijn gericht op het inzamelen van zwerfafval op, in of rond recreatief (vaar)water. Want, wat er niet in komt, hoeft er ook niet uit.

De opruimactie langs het Noordhollandsch Kanaal start op de eerste dag van de zomer, zaterdag 22 juni om 11.00 uur en wordt georganiseerd door de Stichting Duurzame Innovatie.

Dit doen zij in samenwerking met de provincie Noord-Holland, Recycle Valley, Hollands Kroonse Uitdaging, gemeenten Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen en Waterland.

De Noordhollandsch Kanaal Cleanup is onderdeel van het project: ‘Schone waterwegen tussen Den Helder en Maastricht’!

Het doel van dit project is om samen met buurtbewoners en andere betrokkenen de waterweg van Den Helder naar Maastricht te ontdoen van zwerfafval en hiermee aandacht te vragen voor zwerfafval.

Zwerfafval is een groot probleem in Nederland. Jaarlijks belandt er meer dan 50 miljoen kilo aan zwerfafval in de natuur. Dit is niet alleen een onaangenaam gezicht, maar ook nog eens schadelijk voor de natuur.

Het Noordhollandsch Kanaal, tussen Den Helder en Amsterdam, is ongeveer 80 kilometer lang. De gehele route wordt tijdens deze dag opgesplitst in kleinere trajecten van ongeveer 3 tot 4 kilometer lang.

Dit staat gelijk aan ongeveer 1,5 tot 2 uur lopen. De trajecten hebben allemaal een duidelijk start- en eindpunt. Help jij ook mee?

Aanmelden en meer informatie is te vinden op www.duurzameinnovatie.eu.

error: Content is protected !!