Alkmaarder (32) vervolgd voor poging tot moord aan de Laat na bloederige steekpartij

De strafzaak tegen de 30-jarige J. M. uit Alkmaar kan op korte termijn inhoudelijk worden behandeld door de rechtbank.

Dat bleek maandag tijdens een zogenaamde proformazitting in de zaak. M. wordt namelijk ervan verdacht dat hij twee jaar geleden op 19 oktober 2021 op de Laat in Alkmaar een man zou hebben geslagen en gestoken met een kapmes. Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt hem poging tot moord.

Er was al eerder een zittingsdatum gepland in de zaak tegen de Alkmaarder, maar dat kon niet doorgaan omdat hij nergens te vinden was. De politie publiceerde daarna beelden van het incident, dat voor een coffeeshop plaatsvond, en gaf ook de naam van de Alkmaarder vrij. Op de beelden die was te zien hoe het slachtoffer zijn auto parkeert. Vervolgens komt er een man op een scooter aan, die een kapmes uit zijn tas pakt en het slachtoffer van achteren aanvalt. De verdachte vluchtte nadat zijn beoogde slachtoffer wist te ontkomen.

Tijdens het onderzoek rees bij de politie het vermoeden dat de Alkmaarder mogelijk naar Gelderland was gevlucht. Hij bleek in Arnhem te zijn ondergedoken, en kon worden aangehouden. Inmiddels zit hij vast in Westzaan. De rechtbank maakt dinsdag meer bekend over het verdere verloop van het proces tegen de 30-jarige Alkmaarder. Op 27 maart is er een nieuwe proformazitting in de zaak gepland, maar vermoedelijk kan er voor die tijd al een inhoudelijke zitting plaats gaan vinden.

Bron: NHD