Diverse politie controles in Bergen (NH)

De politie heeft woensdag diverse controles gehouden in Bergen NH. In de middag was er een statische controle ingericht op de Bergerweg. Vanaf 15.00 uur tot ongeveer 17.00 uur zijn ongeveer 75 voertuigen gecontroleerd.

Onder andere werd gekeken of de bestuurder in het bezit was van een geldig rijbewijs, maar ook werden de laadruimtes/ kofferbakken van voertuigen bekeken indien daar aanleiding toe was.

1 bestuurder van een personenauto bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hiervoor is een proces verbaal opgemaakt. Ook werd er een elektrische fiets, type “fatbike” gecontroleerd. Deze “fatbike” bleek opgevoerd te zijn d.m.v. een gashendel.

Ondanks dat dit door fietsenzaken wordt aangeboden is dit wettelijk verboden. De persoon was minderjarig en dit wordt verder met de ouders afgehandeld.

In de avonduren zijn enkele wijken in Bergen NH door onder andere politie in burger, op de fiets, op de motor en met opvallende politievoertuigen bezocht.

Dit o.a. in het kader van de preventie op auto- en woninginbraken. Opvallende of verdachte voertuigen en personen zijn hier gecontroleerd.