Politie red bijna springende man van viaduct boven de Rijksweg A9

Afgelopen maandagavond kreeg de politie een melding dat er een persoon bij de railing van een viaduct stond boven de Rijksweg A9 bij Akersloot.

Collega’s van de politie zagen de persoon staan, bij benadering van de persoon klom deze over het hekwerk en was voornemens op de Rijksweg te gaan springen. Eén agent kon de persoon nog net vastpakken en voorkomen dat de persoon ging springen. Het kostte de collega’s van de politie enorm veel moeite om de persoon onder controle te houden.

Ondertussen hadden andere collega’s van de politie een verkeersstop ingezet op de A9 om het verkeer te stoppen. Na 5 minuten de persoon vast gehad te hebben en op de persoon in te praten, is het gelukt om hem weer aan de veilige zijde te zetten. Daarna is deze persoon gezien door medewerkers van de GGZ en is het zorgkader in kennis gesteld.

Als je niet lekker in je vel zit en het idee hebt om zelfmoord te plegen, kan je zoeken naar hulp in je omgeving maar je kan dag en nacht bellen met (0800-0)113. Ook kan je met hen anoniem en veilig chatten via de site https://www.113.nl/ Heb je mensen in je omgeving waarover je je zorgen maakt? Dan geeft de site https://www.113.nl/maak-je-je-zorgen-om-iemand ook de nodige informatie. Hulp is altijd aanwezig op ieder moment. Hoe rot je jezelf ook voelt en hoe uitzichtloos je situatie mogelijk lijkt.

De afsluiting van de snelweg heeft enige tijd geduurd, veel mensen hebben ook kunnen zien dat er van alles gaande was op het viaduct en op de Rijksweg. Wij danken u voor uw geduld om ons veilig ons werk te laten doen en om te zorgen dat deze persoon veilig door ons weggehaald kon worden.