8 januari heerlijke winterwandeling met IVN gids

REGIO – Wat is er leuker dan vroeg op pad te gaan voor een heerlijke winterwandeling. Zondag 8 januari gaat IVN gids Willem Babyn een winterse wandeling maken door onze mooie achtertuin: het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.

De meteorologische winter is ingegaan en ook In deze periode is er veel te zien in de natuur. Wat betekent deze wintertijd voor boom, plant en dier.

De normaal kleurrijke, zoete Kamperfoelie zoekt zijn draai, soms ten koste van een boom. En het buntgras staat er het gehele jaar uitbundig bij, maar laat zijn ondergrondse leven niet zien.

Met een IVN-gids op pad voor een winterwandeling en zoeken naar diersporen, grote grazers, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen. Kortom een wandeling vol aangename en mooie verrassingen voor het hele gezin.

De start is om 10:15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (wat ligt aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee , vlakbij de schaapskooi ca. 300 meter na de rotonde rechts). Wij zijn rond 12:00 uur weer terug bij de Schaapskooi.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro pp, kinderen gratis.

Foto: aangeleverd