Activiteiten voor senioren in juni

De buurtsportcoach houdt jong én ouder Uitgeest in beweging. Juni staat bol van de gezonde activiteiten voor senioren. Samen fitter, gezonder en zekerder bewegen staat centraal. Op 8 juni start de maand met een fitheidstest in De Zwaan, waarna een Gezonde Sportieve Tour en een ZekerBewegen cursus volgen. Aanmelden kan via sportenbewegeninuitgeest.nl!

Op 8 juni organiseert De Sus in samenwerking met buurtsportcoach Adrie een fitheidstest in dorpshuis De Zwaan. Deze is van 10.30 tot 12.30. Deelname is gratis. Daarna starten de ZekerBewegen cursus en de Gezonde Sportieve Tour.

ZekerBewegen
ZekerBewegen is een initiatief van Judo Bond Nederland (JBN), gericht op het verbeteren van de bewegingsvrijheid van senioren. Zo leren deelnemers om veilig te vallen en weer op te staan. De cursus is een samenwerking met Judovereniging Cees Hoebeke en duurt 6 weken. Als deelnemer kun je het best makkelijk zittende kleding dragen. De cursus vindt plaats in de Recreatiezaal van De Slimp en de lessen zijn op 12, 19 en 26 juni en op 3, 10 en 17 juli. Deelname kost € 5,50 per les, inclusief koffie en thee. De eerste les is gratis!

Gezonde Sportieve Tour
De Gezonde Sportieve Tour is speciaal voor 55-plussers. In zes weken tijd maak je kennis met vijf verschillende sportaanbieders in Uitgeest. Tijdens deze kennismakingslessen ligt de focus op balans en spierversterking. We bezoeken Liefting Fit, Sportplan, Unitas, TV De Dog, Club de Petanque BOULE PLAISIR. De eerste les is op 13 juni in sporthal De Zien. Een half uurtje vóór iedere les drinken we een kopje koffie of thee. Deelname kost € 65,- voor de hele tour.

Aanmelden is verplicht voor al deze activiteiten en kan via sportenbewegeninuitgeest.nl.