De inschrijving voor de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder opent 30 maart

De inschrijving voor de iconische kitesurftocht Hoek tot Helder start dit jaar op 30 maart om 12.00 uur, zo heeft organisator en bedenker van de tocht Martijn van Dijk van Stichting Kite 4 Charity bekend gemaakt. Deelnemers aan dit unieke sportevenement in de wereld halen geld op voor de Hartstichting.

Vorig jaar verbrak Hoek to Helder record na record. De editie 2022 was in een recordtijd van 12 minuten uitverkocht. Ook was het spannend of de weeromstandigheden goed genoeg waren om de tocht nog voor de uiterste mogelijke datum van 6 november door te laten gaan. Het lukte op het nippertje op 2 november. Als klap op de vuurpijl werd er voor de Hartstichting een recordbedrag van 650.000 euro opgehaald. Lukt het de deelnemers de lat dit jaar weer hoger te leggen?

Baanbrekend onderzoek

,,We gaan alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen”, zegt Van Dijk. Ook voor deze zesde editie van Hoek tot Helder verwacht hij weer veel belangstelling.

Volgens directeur Hans Snijder van de Hartstichting is Hoek tot Helder één van de belangrijkste evenementen voor de Hartstichting. ,,Het is op voorhand al het meest opwindende event van de Hartstichting”, aldus Snijder. ,,Hulde aan al die deelnemers die deze ongelooflijk zware tocht aandurven. Dankzij hun prestatie kunnen we als Hartstichting een grote slag maken om baanbrekend onderzoek te financieren om hart- en vaatziekten sneller en beter te behandelen.”

Bucketlist

Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld. Inschrijven voor Hoek tot Helder 2023 kan via:  https://www.hoektothelder.nl/.

Foto: Het evenement is inmiddels uitgegroeid tot een bucketlist-event voor kitesurfers uit de hele wereld. Foto: Gérard Koot