Diefstal met bedreiging van geweld op Station Castricum

CASTRICUM – Afgelopen zondagmiddag rond 13:45 uur kreeg de politie een melding van diefstal met bedreiging van geweld bij station Castricum. De melder vertelde dat hij via Instagram had afgesproken om zijn Gucci pet te verkopen en dat ze hadden afgesproken met het Station.

Er waren twee jongens op een rode scooter die contact maakten met de aangever. De pet zat in een groene doos en was voorzien van een serienummer. De pet werd bekeken en vervolgens gingen de jongens er vandoor.

De aangever pakte de bestuurder van de bromfiets vast om wegrijden te voorkomen maar werd toen bedreigd. Het signalement van de beide jongens op de rode scooter werd aan de politie doorgegeven en hierna is er gezocht naar de beide jongens.

Na een korte zoektocht zag men een rode scooter met daarop twee jongens, die aan het signalement voldeden, rijden op de Beverwijkerstraatweg in de richting van Heemskerk.

Nadat de scooter stil was gehouden bleek dat een van de jongens in het bezit was van de groene doos met daarin de Gucci pet. Ook de naam van één van hen kwam overeen met de naam die de aangever had doorgegeven. Beide jongens, resp. 16 en 15 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Alkmaar.